Всичко за дома

Важни помощници в кухнята

кухненски съдове

Готвенето е не само опит, а истинско изкуство. Има ли нещо по прекрасно от домашно приготвената храна? Тя сплотява и събира цялото семейство на масата. Често, обаче не ни остава много време да се развихрим в кухнята, но когато го направим, трябва да е с удоволствие и лекота. Ето десет помощника, които са винаги на разположение:

1. Ножица за свежи подправки
Заменете сушените подправки със свежи. За да имате целогодишно свежи подправки, можете лесно да ги нарежете и замразите. Ако до този момент сте избягвали да ги използвате, тъй като почистването и нарязването им изисква време и усилия, вече знаете, че можете бързо  да ги нарежете с ножица за подправки.

2. Мини Ренде
Винаги удобно и практично ръчното малко ренде. Особено подходящо за  подправки като индийско орехче, пръчки канела или за да добавите пармиджано към пастата. Предимствата са му малките размери и лесното почистване.

3. Кухненска четчица
Кухненска четчица за намазване е ценна помощница в кухнята. Подходяща при печене, както и за всички по- прецизни кухнeнски зaдaчи.

4. Сладкарски шприц
За ценителите на сладките изкушения. Винаги крайния резултат е запомнящ се, когато направите  розичка или друга интересна декорация върху сладкарското ви произведение.

5. Сито с механизъм
Механичното сито  е сито с размерите и вида на чаша с механизъм за пресяване на дръжката. Изключително практично и удобно, освен това не заема много място. С него можете да пресеете брашно, но също така и да поръсите прясно изпечения кекс с пудра захар или какао.

6. Кухненска везна
“ Може и на око“- Може да, но когато искате да сте прецизни и безупречни в приготвянето на храна е добре да имате по една кухненска везна под ръка. Най- вече за десертите, те изискват особена точност.

7. Ринг за вино против стичане и леик
От древни времена виното е символ на изтънчен вкус, благородство и стил. От векове насам виното се утвърдило, като религия за милиони хора по света.
Практични добавки към поднасянето на вино в домашни условия са ринг за вино и така нареченият леик. Рингът и леика  служат за стопиране на капките вино, които доста често се стичат по бутилката. Леика пречи на гърлото на шишето да подлива.

8. Келнерски тирбушон за вино
Отново за любителите на виното.
Чудили ли сте се как сервитьорите в ресторантите отварят толкова бързо бутилката с вино?- Логично, защото са го правили сто пъти. Да, и затова, но от голямо значение е и тирбушона. Той е професионален и създаден така, че да улеснява максимално процеса. Наздраве!

9. Мелничка за сол и пипер
Удобството при мелничката за сол и пипер е, че дозировката е много точна. Освен това доказано е, че солта, която е под формата на едри кристали е по- чиста и следователно полезна. А пък пипера е винаги свеж.

10. Различни по размер и вид ножове
Всеки уважаващ себе си и професионалист в домашната кухня трябва да има набор от ножове. Недопустимо е с един нож да се върши всичко. Всеки нож е създаден по предназначение, за да може с лекота да сготвим перфектната закуска, обяд или вечеря. Ето и някой видове ножове, които е добре да заемат почетно място в кухнята ви:
нож за обезкостяване на месо и риба
нож за хляб
нож за плодове и зеленчуци

 

Разгледайте всички наши предложения за кухненски помощници в онлайн магазин be4home.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *