Всичко за дома

Осветление в детската стая: как да създадем комфорт?

детски полилей | shop.polarislighting.bg

Осветлението играе важна роля в създаването на цялостната атмосфера в стаята, влияе върху настроението и благосъстоянието на хората в нея. Особено важно е правилното организиране на осветлението в детската стая, където детето прекарва много време. В стаята си децата се занимават с различни дейности, така че осветлението на всяка детска стая трябва да бъде многофункционално. Детската стая трябва да има различни източници на светлина:

1. Централно осветление. Цялата площ на детската стая трябва да бъде осветена равномерно, защото детето може да избере най-уединения ъгъл на стаята за игра. Следователно, заедно с централната таванна лампа в стаята, петна, равномерно разпределени по периметъра на тавана, ще бъдат подходящи. Като централна лампа е по-добре да използвате сенник от матирано стъкло, който равномерно разпръсква мека светлина, която не причинява напрежение на очите. Би било чудесно, ако има възможност за регулиране на мощността.

2. Работно осветление. Работната маса трябва да бъде осветена от настолна лампа. Ако е възможно, можете да монтирате прожектори и в долната част на рафта, разположен над масата. Разположението на лампата трябва да предотвратява образуването на сенки върху повърхността на масата, както и преките светлинни лъчи в очите. Перфектна е лампа с гъвкав крак, чието местоположение е лесно регулируемо или лампа, прикрепена към масата със специална скоба.

3. Организиране на допълнително осветление. Като допълнителни лампи могат да се използват подови лампи, стенни аплици, декоративни лампи. Те трябва да са максимално безопасни (поставят се специални изисквания към стабилността на подовата лампа), да създават мека светлина, удобна за очите в зоната за игра над леглото и т.н.

4. Нощни лампи. Нощна светлина трябва да присъства във всяка детска стая, тя може да бъде включена цяла нощ, ако детето се страхува да спи на тъмно или може лесно да се включи по всяко време. Лампата трябва да излъчва мека приглушена светлина. Когато избирате лампи за детска стая, трябва да се съсредоточите върху следните критерии:

· Сигурност. Те трябва да бъдат здраво фиксирани или стабилни, изработени от издръжливи материали, да не съдържат малки, лесно счупващи се компоненти, шнуровете трябва да бъдат скрити колкото е възможно повече.

· Съответствие с дизайна на помещението.

· Подходящо за възрастта на детето.

Разнообразието от модерни детски лампи за детската стая ще ви позволи да изберете устройствата, които са най-подходящи за вашата стая.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *